VIDEO COMING SOON

Fashionable maar toch milieubewust? Het kan met MUD Jeans! Mud Jeans is een jong Nederlands modelabel met casual dames- en herencollecties. Het label heeft serieuze idealen: betaalbare duurzame  kleding produceren op een manier die vriendelijk en eerlijk is voor mens en milieu.

Een innovatief project van MUD Jeans is het Lease a Jeansconcept: iedereen kan voortaan zorgeloos een duurzame jeans leasen voor een vast, laag bedrag per maand. Klaar met je jeans? Dan stuur je de broek weer terug of ruil je hem in voor een ‘nieuwe’, duurzame broek.

Bij het ontwerp is er al rekening mee gehouden dat de jeans volledig te recyclen is. MUD Jeans maakt van de biologische katoenen broek weer een nieuwe jeans, waardoor er veel minder nieuwe katoen nodig is. Met Lease a Jeans speelt MUD Jeans in op de toenemende schaarste aan grondstoffen en vormt zo een aanjager voor het hergebruik van grondstoffen.

Onlangs heeft MUD Jeans de Change Award 2013 van de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren gewonnen, omdat het bedrijf ook haar expertise deelt met de traditionele ketens van de kledingindustrie en deze ketens probeert aan te sporen tot wezenlijke vernieuwingen. Op die manier leveren ze naast hun verdiensten ook een actieve bijdrage aan een meer leefbare wereld.

MUD Jeans wordt gesteund door Stichting DOEN. DOEN gelooft dat er een groene, sociale en creatieve samenleving haalbaar is en biedt projecten als MUD Jeans financiële ondersteuning om hun initiatief waar te maken en brengt ze met elkaar in contact. Stichting DOEN ontvangt hiervoor haar middelen van de Nationale Postcode Loterij.

Related media